Over Minne

Over Minne

profielfoto LinkedIn

Mijn hele carrière ademt als het ware business intelligence (BI), performance management (PM) en datawarehousing (DWH). En de laatste tijd meer en meer Big Data en Data Science. Hoewel al geruime tijd als management consultant opererend, is mijn interesse en affiniteit met de techniek en tooling gebleven, vaak beschouwd vanuit een business en architecturaal perspectief. Affiniteit die ik ook bewezen heb door het halen van een ‘master’ als Certified Business Intelligence Professional bij The Data Warehousing Institute en een certificering voor SPSS Modeler. Daarnaast schrijf ik geregeld artikelen en blogs (bijv. Computable en Zorg & ICT).

 

Mijn ambitie

Ik wil staan voor echte resultaten behalen met BI, Big Data en Data Science; innovatieve methodologie en technologie daadwerkelijk –goed afgestemd op buitenwereld en strategie- laten werken voor klanten!

Ik zie mijzelf als een open, analytisch, pragmatisch en leergierig persoon, die zich nieuwe situaties snel eigen maakt. Ik ben inhoudelijk gedreven, word graag uitgedaagd door complexe ‘problemen’, en werk zowel goed zelfstandig als in teams, waarbij eigen verantwoordelijkheid, onderling vertrouwen en een open communicatie voor mij belangrijke ingrediënten zijn. Ik heb oog voor wat mensen en organisaties beweegt, maar zeker ook wat hen weerhoudt bij verandering.

 

Aan de wieg

In mijn loopbaan heb ik aan de wieg gestaan van menig BI & PM oplossing gerealiseerd in o.a. IBM Cognos, SAP Business Objects en Microsoft BI (SQL Server) en gebaseerd op gegevensmodellering van Inmon (‘normaal’), Kimball (dimensionaal) en Linstedt (Data Vault). Ik ben best trots op datgene wat samen met klanten alleen of met collega’s is bewerkstelligd; advisering en teamleiding bij operationalisatie van Balanced Scorecards, opzetten van benchmarking apps, uitvoeren van BI-Scans en oppakken vervolg, bouwen van Business Cases en oprichten en uitbouwen van BI Competence Centers.

 

Spannende tijden

Technologisch zie ik de laatste tijd in het vakgebied veel zaken samenkomen waar ik uitermate warm voor loop en waar ik in mijn carrière mee in aanraking ben gekomen: kennistechnologie, natuurlijke taalverwerking, datawarehousing, business intelligence, geavanceerde visualisatie technieken en big data & data sciences/mining.

 

Bekijk mij op LinkedIn of bekijk mijn blog posts.